Megszűnik Kínában a LinkedIn

Világ

A Facebook, a Google, a Twitter és a Youtube már évek óta nem elérhető Kínában, ezentúl a LinkedIn sem lesz az.

A Microsoft álláskereső és fejvadász közösségi hálózata, a LinkedIn leállítja kínai tevékenységét.

A vállalatot évek óta súlyos bírálatok érték amiatt, mert az oldal kínai verziójában cenzúrázta a politikailag érzékeny tartalmakat, illetve letiltott egyes, Pekingre nézve sértőnek ítélt fiókokat. A múlt hónapban több olyan amerikai újságíró LinkedIn oldala vált elérhetetlenné a kínai felhasználók számára, akik a kínai vezetés számára érzékeny témákról írtak – írja a profitline.hu.

Mohak Shroff, a LinkedIn mérnöki részlegének rangidős alelnöke úgy fogalmazott: “miközben sikeresen segítettünk a kínai felhasználóinknak állásokat és gazdasági lehetőségeket találni, megosztások és a tájékoztatás inkább közösségi jellegű területein nem tudtunk azonos szintű sikereket elérni”. Shroff úgy látja, a működési környezet egyre nagyobb kihívásokkal jár, miközben a vállalat egyre jelentősebb megfelelési követelményekkel néz szembe Kínában.

Májusban a kínai kiberhatóság több mint száz másik mobilalkalmazás mellett a LinkedInt is megvádolta azzal, hogy illegális módon gyűjt és használ fel személyes adatokat. A LinkedIn úgy döntött, hogy megszünteti az oldalt Kínában, viszont létrehoz helyette egy másikat, amit kifejezetten Kínára szabnak, s mely nem tartalmaz közösségi hírfolyamot és nem engedélyezi a bejegyzések és cikkek megosztását sem.

Fotó: Neowin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük