Scarlett Johansson kevesli a neki járó pénzt, beperelte a Disney-t

Világ

Nem túl gyakran fordul elő, hogy valaki egy olyan gigantikus vállalatot berel be, mint a Disney. Scarlett Johansson most mégis ezt tette.

A gyönyörű színésznő azért perelte be a The Walt Disney Company-t, mert szerint a hollywood-i stúdió szerződést szegett. Scarlett Johansson és a vállalat úgy egyeztek meg, hogy a Fekete özvegy című filmet először csak a mozikban mutatják be, ami után egyértelműen busás haszon járt volna a színésznőnek. A vállalat azonban már a film premiernapján elérhetővé tette a Fekete Özvegyet az online csatornájukon, a Disney+-on is. A színésznő jogászai ezért beperelték a filmstúdiót.

Scarlett Johansson már akkor megkereste a Marvelt és a Disney-t is, amikor megtudta, hogy a Disney párhuzamos forgalmazást tervez, és megpróbált velük egyezséget kötni, de nem reagáltak kérésére. A Diesney most elmondta, nagyon sajnálják az esetet, de nem értik, hiszen az online premierrel járó extra profitból Johansson is részesült, és 20 millió dolláros kompenzációján felül a Premier Access bevételeiből is extra profit ütheti a markát – írja a Variety.

A filmet egyébként a Covid-19 járvány miatt tette közzé a mozipremierrel egyidőben online csatornáján is a Disney. Ez annyira nem meglepő, a járvány hatására ugyanis több stúdió is erre törekedett az elmúlt hónapokban, a Fekete Özvegy bemutatója pedig már amúgy is sokat csúszott a pandémia miatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük