A civil vezetésű mindanaói béketeremtés emlékére rendezett éves esemény, mely a béke fejlesztésére irányuló kollektív cselekvésre szólít fel

2022. január 24-én 51 ország több mint 22 000 társadalmi képviselője vett részt a béke napját ünneplő nemzetközi békekonferencián, amely virtuálisan került megrendezésre. Az eseményen a Mindanaón 8 évvel ezelőtt az iszlám és a katolikus közösségek között létrejött, civil vezetésű békemegállapodásra emlékeztek.

Joe Biden

Biden szövetségeseivel és partnereivel együtt határozott választ ígér, ha Oroszország tovább támadja Ukrajnát

Az Egyesült Államok kész szövetségeseivel és partnereivel együtt határozottan reagálni, ha Oroszország tovább támadja Ukrajnát – erősítette meg Joe Biden amerikai elnök a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott csütörtök délutáni telefonbeszélgetése alkalmával.

Joe Biden, Kamala Harris

Állítólag már a fekete amerikaiak sem bírják annyira Bident, mint korábban

Megcsappant Joe Biden amerikai elnök népszerűsége a hivatalba kerülése óta eltelt egy évben a fekete bőrű szavazók körében is, pedig ez a társadalmi csoport kulcsszerepet játszott abban, hogy a Fehér Házba kerülhessen – jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség egy újabb felmérésre hivatkozva.

Februárban megszűnik az Angliába utazók érkezés utáni tesztelési kötelezettsége

Februárban szűnik meg a külföldről Angliába utazók érkezés utáni koronavírus-tesztelési kötelezettsége – jelentette be hétfőn Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A kötelező teszt megszűnéséről Shapps tájékoztatása előtt nem sokkal Boris Johnson miniszterelnök is szólt, de ő időpontot még nem említett.