Meghalt 99 beteg, 493-mal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 99, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 493 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 4 346 089 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 530 147-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Újraindult a jelenléti oktatás az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban Nyíregyházán

Gimnáziumi osztálytársak köszöntik egymást a jelenléti oktatás első napján a Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola osztálytermében Nyíregyházán 2021. május 10-én.

Szijjártó: véglegesen összedőlt a Sinopharm-vakcina elleni hadjárat

Azzal, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken globális jóváhagyást biztosított a Sinopharm-vakcina számára, véglegesen összedőlt a kínai oltóanyaggal szembeni liberális propagandahadjárat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos ülésének szünetében.

Janssen- és Moderna-vakcinákat kaptak háziorvosok a pécsi kormányhivatalban

Horváth Zoltán, Baranya megyei kormánymegbízott  (b) és Pinczkerné Kassay Veronika, Baranya megyei tisztifőorvos (k) átadja Princz János háziorvosnak az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcináját Pécsen, a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán 2021. május 10-én.

Közel 1500 esetben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt a hétvégén

A hétvégén 1496-szor intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség megszegése miatt – ismertette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Országos tisztifőorvos: a 16-18 évesek szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online

Hétfőtől szerdáig foglalhatnak oltási időpontot online a 16-18 éves regisztráltak, az oltásuk csütörtökön kezdődik – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.