Nem túl diszkrét sorozatbetörőt fogtak el Hosszúpályiban

Rendőrség

Pár nap leforgása alatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre 2021 szeptemberében, Hosszúpályiban történt betörésekről. A bűnesetek kísértetiesen hasonlítottak. A sértettek és a szemtanúk is egy férfiról számoltak be, továbbá a módszer is egy elkövető profilját körvonalazta. Általában legkevésbé sem próbált meg csendesen, észrevétlenül bejutni a kiszemelt portákra. Volt olyan ingatlan, ahol egyszerűen leemelte a kiskaput, máshol pedig letépte a kerítésléceket. Az ott lakók vagy a szomszédjaik ezekre a hangokra rendre felkeltek, így az ismeretlen férfi kénytelen volt üres kézzel elmenekülni a helyszínekről. Összesen nyolc kertes házba próbált meg a nem mindennapi módszerével bejutni, azonban csak három esetben járt sikerrel. Az egyik áldozata egy idős nyugdíjas volt, aki aludt, miközben a férfi a mobiltelefonját és a pénztárcáját ellopta. Főleg ékszereket és készpénzt keresett, de bármit vitt, amit később értékesíteni tudott.

A rendőrök a beszerzett információk alapján hamar beazonosították az elkövetőt, akit 2021. szeptember 28-án előállítottak a rendőrőrsre, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A 42 éves férfi részletes beismerő vallomást tett.

A Hosszúpályi Rendőrőrs kétrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli kifosztás bűntett, valamint ötrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást vele szemben. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük