Franciaországban fogták el a debreceni álrendőrt

Rendőrség

Börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a férfit, aki 12 évvel ezelőtt Debrecenben rendőrnek kiadva magát házkutatást színlelt, és így arany ékszereket tulajdonított el egy nő lakásából. A férfit Franciaországban fogták el.

A Debreceni Törvényszék azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy a vádlott és társa 2009. szeptember 28-án Debrecenben megjelent egy idős, akkor 71 éves nőnél, akinek felmutattak egy rendőrségi jelvénynek látszó tárgyat, majd – házkutatásra hivatkozva – bejutottak a lakásába.

Az álrendőr az állította, hogy információi szerint az idős nő hamis ékszereket árul, és felszólította őt, hogy adja át az összes ékszerét. A sértett – abban a hiszemben, hogy a vádlott rendőrként hivatalos eljárást folytat – a fenyegetés hatására átadta az arany ékszerét tartalmazó dobozt.

A férfi társát, mint a bűncselekmény felbujtóját – különös visszaesőként – a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2011-ben jogerősen 4 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

A Franciaországból hazahozott vádlottat hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntettében 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték – áll a közleményben.

(MTI)

Biciklis álrendőr büntetett egy hajdúsámsoni kocsmában, csak később fogott gyanút az áldozat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük