Rossz ötlet volt ellopni az őrizetlenül hagyott táskát Hajdúszoboszlón

Rendőrség

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy orosházi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2020. november 27-én 17 óra körül egy hajdúszoboszlói ruházati boltban tartózkodott, amikor egy őrizetlenül hagyott táskára lett figyelmes, amit magához vett. Távozáskor az eladónak azt mondta, hogy azt a tulajdonosa után viszi, de miután elhagyta az üzletet kivett a benne lévő pénztárcából több mint 2 millió forint értékű külföldi valutát, a táskát pedig eldobta.

A sértett bejelentését követően a Hajdúszoboszlói és a Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtést végeztek, amely eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt. A rendőrök a 37 éves férfit 2020. december 15-én elfogták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Beismerő vallomást tett.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük