Hajdúhadházi fiatalemberek loptak el hat biciklit Debrecenből

Rendőrség

Lopás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Debreceni Rendőrkapitányság két hajdúhadházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a 26 és 21 éves férfiak 2021. januárjában és februárjában hat lezárt, illetve lezáratlanul hagyott kerékpárt loptak el Debrecen területén, utcáról, lépcsőházakból, családi ház udvaráról.

A feljelentéseket követően a nyomozók adatgyűjtést végeztek és azonosították a feltételezett elkövetőket. A két férfit 2021. március 4-én a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság vizsgálja, hogy a két személy követett-e el más, hasonló jellegű bűncselekményt.

A Debreceni Rendőrkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében kéri, hogy:

Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre szaladnak be a boltba, vagy a postára!
A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat!
Amennyiben hosszabb időre kénytelenek otthagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.
Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolják le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz!
Javasoljuk, hogy jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak

– olvasható a közleményben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük