Két egyházi iskola diákjait is kivezényelték az eucharisztikus Ákos-koncertre

Ország

Szervezett buszokkal viszik Esztergomból a diákokat az eucharisztikus Ákos-koncertre – derítette ki az Átlátszó.

A portálhoz eljuttatott szülőknek szóló levélben az intézményvezető külön kiemeli, hogy a programokon “részt kell venni”.

„Iskolánk egyházi jellege miatt, a megfogalmazott nevelési elveink alapján fontosnak érzem hangsúlyozni, hogy a fentebb felsorolt iskolai programok kötelezőek mindenki számára vallási-felekezeti hovatartozás nélkül. Az intézménybe jelentkezéssel vállalták a tanulók és a szülők is, hogy ezeket az értékeket elfogadják és támogatják”

– írta az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium igazgatója.

Míg a 11. és 12. osztályos diákoknak a pénteki budapesti Ákos-koncerten és a Forrás-pont előadáson kell részt venniük, addig a a 9-10. évfolyamosoknak szombaton este a Kossuth-téri szentmisén, majd a fáklyás körmeneten; a 7-8. évfolyamos diákoknak pedig a NEK záró szentmiséjén. A diákokat szervezett buszokkal hozzák-viszik az eseményre.

Egy másik esztergomi egyházi fenntartású iskola két osztálya, mindösszesen ötven diák számára is „kötelező osztályprogram” az Ákos-koncerten való részvétel – tudta meg a portál Szánthó Gellérttől, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium igazgatójától. Szánthó szerint mivel a bentlakásos, ferences nevelők is elkísérik a csoportot a koncertre, ezért nem opció, hogy valaki hátramaradjon.

Pénteken Budapesten az eucharisztikus kongresszus keretein belül Ákos-koncertet tartanak a budapesti Papp László Sportarénában. A zenész „erre az alkalomra azokból a dalaiból válogat, amelyek Istenről, hitről, szeretetről szólnak”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük