Jelentős károkat okozott a vihar Szabolcsban is

Ország

Hajdú-Bihar megye után Szabolcs-Szatmár-Beregre is lecsapott a vihar vasárnap délután.Fotó: Autóra borult fákat távolítanak el vihar után Nyíregyházán, a Sóstói úton 2021. augusztus 1-jén. MTI/Balázs Attila

A katasztrófavédelem közleménye szerint Nyíregyházán elsősorban útra, épületekre dőlt fák eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól. A viharos időjárás miatt már több mint négyszáz bejelentés érkezett a megye több településéről. Ezekben a percekben is zajlik a kárfelszámolás, több hivatásos és önkéntes tűzoltóegység dolgozik Nyíregyháza belvárosában, a városüzemeltető társaság munkatársaival közösen.

Több hajdú-bihari település is áram nélkül maradt a vihar miatt, rengeteg a kár – cikkünk frissül!

Nyíregyházán, a Honvéd utcában több fa ága leszakadt, a város tűzoltói megkezdték a munkát. A Bocskai utcában fa dőlt az úttestre, az egész utat elfoglalja, a tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítják el. Tiszavasváriban, a Madách utcában villanyoszlop és vezeték dőlt ki az útra.

Fotó: katasztrófavédelem

A helyszínre a város önkormányzati tűzoltói érkeztek ki, akik értesítették az áramszolgáltató szakembereit. Nyírbátorban, az Encsencsi utcába is riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik megkezdték a munkálatokat. Az Újfehértó és Hajdúdorog közötti úton több fa dőlt az úttestre, az újfehértói önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítják el a fákat. A bejelentések folyamatosan érkeznek, a megye tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán.

Több településen, információink szerint Újfehértón, Tyukodon és Nyírbogáton vasárnap este is szünetel még az áramszolgáltatás.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük