1000 milliárd forintot költünk jövőre “a haza védelmére”

Ország

2022-es költségvetésben biztosítottak a források a haderőfejlesztés folytatására – emelte ki a honvédelmi miniszter hétfőn a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Benkő Tibor úgy fogalmazott: “erős Magyarország nem létezhet erős honvédség nélkül, amely mindenkor kész és képes garantálni hazánk, honfitársaink és szeretteink biztonságát”.

Ezért 2022-ben folytatódik a haderőfejlesztés – mondta a miniszter, aki úgy értékelt:

“történelmi pillanathoz érkezünk, hiszen a haza védelmére fordítható összeg jövőre átlépi a soha nem látott, 1000 milliárd forintot”.

Benkő Tibor elmondta: ennek a költségvetési támogatásnak csaknem felét fejlesztésekre és beruházásokra fordítják, amelynek középpontjában a hazája iránt elkötelezett katona áll. A cél, hogy “ezt a magasztos hivatást minél több fiatal vállalja”, és minél több önkéntes tartalékos legyen. Továbbá a haditechnikai eszközök beszerzésén és a honvédség létszámának bővítésén túl korszerűsítik, komfortosabbá teszik a katonák elhelyezését is – fűzte hozzá.

Kitért arra is, hogy segítik a magyar hadiipar újjáélesztését, amely nem csak a biztonságot növeli, de munkahelyeket is teremt. “Tesszük mindezt azért, hogy a Magyar Honvédség mindig, minden körülmények között garantálni tudja hazánk és a magyar emberek biztonságát” – jelentette ki Benkő Tibor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük