Ne indulj el esővédő nélkül

Ország

Esős időben nincs kedvünk kimozdulni a lakásból se, nemhogy bevásárolni, ügyet intézni. Kisgyerekkel, babakocsival ez a mutatvány még nehézkesebb. De mi van akkor, ha mégis muszáj elindulni otthonról a szemerkélő esőben?

A babakocsira tehető esővédő ilyenkor is képes megmenteni a napunkat. Segítségével el tudjuk intézni a dolgunkat babakocsival akkor is, ha esik, csak jól kell választani!

Védelem a nedvesség ellen

Az esővédő a többfunkciós babakocsik kedvelt kiegészítője, egyszerű a kocsira helyezni. A kicsire összehajtogatható áttetsző, műanyag burkok között vannak univerzális, több típusra is illeszkedő esővédők és vannak az egyes márkák saját babakocsijaihoz vásárolhatók is. A védőréteg megakadályozza, hogy a babakocsiban utazó baba megázzon vagy megfázzon. Az eső intenzitásától függetlenül véd az erős széltől, illetve a felkavarodó portól is.

Ha az előrejelzések csapadékot jeleznek, vagy induláskor szemerkél az eső, ez a vékony fólia nélkülözhetetlen a zavartalan sétához. Vele bátran kimerészkedhetünk otthonunkból zordabb időjárási körülmények között is. Attól sem kell tartani, hogy a gyerkőc rosszul érzi majd magát benne. A kicsiknek nem is tűnik fel a víztiszta műanyag, ami követve a babakocsi kupolájának méretét, elég bő, a nagyobbak pedig még különleges játéknak is felfoghatják, hogy elrejtjük őket. 

Kényelmes babakocsi-esővédők

Az esővédő képes a hordozó vagy a mózes, illetve a sport ülőrész teljes felületét védeni a nedvesség kellemetlenségeitől. De esős időben a nedvesség bent is fejtörést okoz. A párásodás nagyban akadályozza, hogy az esővédő átlátható maradjon, ezért a precízen megtervezett esővédők megfelelő számú és elhelyezésű nyílással rendelkeznek, amiken keresztül a felesleges meleg távozni tud. Ez a párásodást is akadályozza. 

A szellőztetésről és levegőztetésről gondoskodni hivatott nyílások komfortos utazást biztosítanak. A gyerekek tökéletesen látnak és hallanak alatta, így teljesen biztos lehetsz benne, hogy a baba nyugodtan és biztonságban nézelődhet, semmi nem akadályozza őt a kilátásban.

Melyik babakocsi-esővédőt válaszd?

Ha az esővédő a babakocsiszett része, nem kell külön beszerezned és vásárlás előtt ellenőrizni a terméknél megadott és a babakocsin mért méreteket. Ha ismered a babakocsi márkáját és típusát, keresd a külön esernyőre vagy lapra csukható sportbabakocsi vázra illeszkedő saját márkás esővédőt. Ha inkább a méretvételben hiszel, választhatsz univerzális babakocsi-esővédőt, ami a legtöbb forgalomban kapható babakocsihoz használható.

Az esővédők többféle kialakításban és anyagból, többek között PVC-mentes vagy víztiszta, ftalátmentes PVC fóliából is készülhetnek. Egyik sem jelent veszélyt a gyerekek egészségére. A gumírozott huzatot tépőzár segítségével lehet rögzíteni a babakocsira. Használat után ajánlatos teljesen kiszárítani vagy szárazra törölni, és csak ezt követően elrakni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük