Újra színpadon Pass Andrea Finálé című darabja

Kultúra

A debreceni közönség január 5-én láthatja ismét Pass Andrea legújabb, novemberben bemutatott színdarabját. A Fináléban egy kisfiú tragikus történetén keresztül kapunk rálátást a felnőtteket és gyerekeket egyaránt magába szippantó közösségi média világára, melyet influenszerek uralnak, miközben a hírnév iránti vágy rajtuk uralkodik.

 

Mennyire ártatlan szórakozás ennek a párhuzamos valóságnak a megteremtése és folyamatos, kényszeres életben tartása? Milyen áldozatokkal jár és kik az áldozatai? Meddig folytatható ez az őrület? Pass Andrea ebben az apokaliptikus darabjában engedi, hogy a végsőkig feszüljön a húr, hogy feltáruljon a nézők előtt az influenszer-világ pokoli hamissága.

 

A darab budapesti bemutatója január 11-én lesz a Jurányi Házban.

Január 6-án az előadás színművészeit látja vendégül Ráckevei Anna, a Kulisszák háziasszonya 18 órától a Csokonai Irodalmi Labor Szabó Magda Pódiumtermében. A beszélgetőműsorban a Finálé valamennyi szereplője részt vesz, így Gelányi Imrét, Herczeg Tamást, Mercs Jánost, Réti Adriennt, Tolnai Hellát és Wessely Zsófiát is hallhatják az érdeklődők a darabról, illetve arról, hogyan dolgoztak a színházi szakma jelentős alkotójával, Pass Andrea drámaíróval, rendezővel.

 

Kép: Bartha Máté

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük