Mikulás-napi ajándékot kaptak a debreceni Immánuel Otthon lakói

Helyi hírek

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából a Debreceni Karitatív Testület képviselői – a Reál Hungária Élelmiszer Kft. felajánlásának köszönhetően – mikuláscsomagokat adtak át a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona, Általános Iskolája és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskolájának 2021. december 3-án.

A cég 900 ezer forint értékben összesen 600 mikuláscsomagot ajánlott fel, melyekből 72-vel az Immánuel Otthon gondozottjainak okoztak örömet. 

Amint azt az Immánuel Otthonban zajlott átadás kapcsán Győri Zsófia, az intézmény igazgatója elmondta, nem csak konkrét ajándékoknak örülnek, hanem annak is, ha mások kíváncsiak rájuk, gondolnak rájuk. Az érkező vendégeknek az ilyen alkalmak keretében kicsit jobban meg tudják mutatni magukat, s ezek nyomán a találkozások nyomán mind az otthon lakói, mind a vendégek gyarapodnak, gazdagodnak lélekben. Minden ünnepre – így az adventre és a karácsonyra is – hosszasan szoktak készülni, így már hetekkel ezelőtt elkezdődtek a karácsonyi ünnepség próbái. Bár a járványhelyzet erre is rányomja a bélyegét, arra törekszenek, hogy az intézményben teljes értékű ünnepet tudjanak megélni a gyerekek és a munkatársak.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke szerint az Immánuel Otthonban nagy-nagy szeretettel, odafigyeléssel gondozzák és nevelik a fogyatékkal élő gyermekeket. Megható és szívmelengető élmény egy-egy látogatás során bepillantást nyerni ebbe a szeretetteljes kis világba, s látni, hogy az ajándékok milyen őszinte örömet okoznak. A Debreceni Karitatív Testület társelnöke úgy véli, a fogyatékkal élő emberek érezhetik, hogy gondoskodó közösség áll mögöttük, hiszen az elmúlt tíz évben a magyar kormány is számos esetben, jelentős mértékben segítette, támogatta őket, illetve gondozásukat.

A Debreceni Karitatív Testület a mostani felajánlásból még Covid-árvákhoz, a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ debreceni székhelyű lakásotthonaiban élő gyerekekhez, a Debreceni Javítóintézet fiataljaihoz, valamint a testület által támogatott családok gyermekeihez juttatja el a csomagokat.

Debreceni Karitatív Testület –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük