Átverte megrendelőjét a debreceni villanyszerelő, zár alá vették az autóját

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a megrendelőtől átvett pénzt nem a villanyszerelési munkákra fordította.

A sértett 2020 őszén felújítási munkálatokat végeztetett családi házában, így került kapcsolatba a vádlottal, akivel megállapodott a villanyszerelési munka elvégzésében.

Az elvállalt munkálatok alapján a sértett 2020 szeptemberében

több mint 450.000 forintot átadott a vádlottnak, majd decemberben további 40.000 forintot fizetett a férfinak.

A vádlott ugyan megkezdte a munkát, de csak mintegy 50.000 forint értékű anyag beépítésével járó feladatot végzett el, ezután a sértett számára elérhetetlenné vált.

A vádlott a sértettől átvett pénzösszegeket nem a megrendelt munkálatokra fordította, hanem részben saját céljaira, részben más munkák elvégzésére használta fel. A sértettnek okozott közel 500.000 forint kárból 50.000 forint térült meg,

ugyanakkor a sértett által érvényesíteni kívánt polgári jogi igény biztosítására a Debreceni Járásbíróság zár alá vette a vádlott autóját.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük