Matolcsy György

Trükkösen szerzett meg egy luxuslakást Matolcsy György menye

Gazdaság

A Népszabadság már 2016-ban arról írt, hogy Matolcsy Ádám, a jegybank elnökének fia egy XIII. kerületi Duna-parti luxuslakásban él.

Akkor joggal tagadta le, hogy az ő tulajdona lenne a fényűző ingatlan, hiszen a Matolcsy György unokatestvéreként, illetve az állami milliárdokat használó, majd bedőlő Növekedési Hitelbank tulajdonosaként is ismert Szemerey Tamás volt a papírok szerint a tulajdonos.

A lapnak azonban a portaszolgálat megerősítette, a jegybankelnök fia ott él.

A 24.hu most kiderítette, hogy végül mégis a Matolcsy családhoz került a Riverloft apartmanház egyik legnagyobb alapterületű, kétszintes, 231 négyzetméteres tetőtéri lakása, illetve a mélygarázsban található dupla parkoló.

Ehhez Somlai Bálint Fülöp segítségére volt szükség. Ő az, akinek az érdekeltségébe tartozó Raw Development Kft. 54 milliárd forintért újítja fel a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épületét.

Somlai 2019-ben vette meg a Riverloft apartmanház luxuslakását Szemereytől, tavaly októberben pedig kiszervezte azt egy ingatlan-adásvétellel foglalkozó Kft-be, amely gyakorlatilag ebből a lakásból és a hozzá tartozó ingóságokból állt, 167 millió forint az értéke a könyvek szerint, és ezt adta el Matolcsy Tímeának.

A nő rögtön megváltoztatta a cég nevét és tevékenységét. A céget már MT Beauty Kft.-nek hívják, a tevékenységei közé pedig több szépészeti kör is bekerült, ami a 24.hu szerint nem csoda, Matolcsy Ádám felesége ugyanis az interneten fellelhető adatok szerint szempilla-mesterstylistként és kozmetikusként aktív.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük