Matolcsy György

Brutális inflációra számít a jegybank, ismét kamatemelés mellett döntöttek

Egyhangúlag, 9 szavazattal döntött a monetáris tanács a jegybanki alapkamat emeléséről 2,10 százalékra novemberi kamatdöntő ülésén, és abban is egyetértettek, hogy az inflációs kilátásokban bekövetkező hosszabb távú, belső fundamentális változásokra reagálva nagyobb mértékű és hosszabb ideig tartó monetáris politikai szigorítás szükséges, mindez pedig az alapkamat-emelési ciklus ütemének gyorsítását indokolta – olvasható a Magyar Nemzeti Bank […]

KSH: 428 ezer forint a bruttó átlagkereset Magyarországon

Szeptemberben a bruttó és a nettó átlagkereset 9,1 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A növekedés tovább élénkült az augusztusi 8,9 százalék után. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 428 100, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 284 700 forint volt – közölte kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Korábban utalják a decemberi nyugdíjat, megy a hálálkodás Novák Katalin Facebook-oldalán

A megszokottnál korábban utalják a nyugdíjat; a bankszámlákra december 2-án utalják a járandóságot, és a postai kézbesítés is már csütörtökön megkezdődik – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a közösségi oldalán.

Ingatlannal kapcsolatos szerződések gyorsan, rugalmasan és szabályosan

Az ingatlanokkal kapcsolatosan sokféle ügyintézésre lehet igény. Ilyen például az előszerződés, az adásvétel, a csere, a bérlés, valamint az ajándékozás. Ezeken a területeken nagyon fontos, hogy a dokumentumok megfelelőek legyenek, annak érdekében, hogy minden buktatót elkerülhessünk.

Rengeteg pénzt spórolhatnak jövőre a kisvállalkozók Izer Norbert szerint

Jövőre még kedvezőbbé válik a kisvállalati adó (kiva), mértéke 10 százalékra csökken. A kkv-k a megfelelő adózási mód kiválasztásával rengeteg pénzt spórolhatnak meg, ebben segíti most a vállalkozásokat a Pénzügyminisztérium (PM) kiva-kalkulátora – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

Az Aldi mostantól csak magyar beszállítóktól vesz alapvető tejtermékeket és a tojást

Az Aldi Magyarország tovább bővíti magyar beszerzésű termékei körét: az áruházlánc az alapvető tejtermékeket magyar beszállítóktól vásárolja, jövő év elejétől pedig az üzleteiben kapható valamennyi tojás is csak magyar forrásból érkezik – jelentették be kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Videó segíti az online szja-nyilatkozat kitöltését

Megjelent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján egy videó, amely az adó-visszatérítés 2022. február 15-i kiutalásához szükséges nyilatkozat online kitöltését segíti. Az úgynevezett Visszado-nyilatkozatot csak azoknak kell az idén december 31-ig kitölteniük és elküldeniük, akik a családi kedvezményre jogosultak, de a családi pótlékot nem ők kapják kézhez.