LUX közönséghét – nézze meg a díjra jelölt filmeket és szavazzon kedvencére!

Tizenhárom évvel a megalapítása után komoly átalakításon ment keresztül az Európai Parlament filmdíja. Ezentúl közvetlenül a közönség bevonásával választják ki a nyertes alkotást, a European Film Academy-vel kötött új együttműködésnek köszönhetően pedig jóval több európaihoz eljutnak majd a filmek. A díjat olyan  filmek kapják, amelyek fontos társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet és az európai értékekkel […]

Ősszel indul, és 26 országot jár be 36 nap alatt az Európát összekötő expressz

Az Európai Bizottság által a Vasút Európai Éve program részeként kidolgozott és a vasúti szektor szereplői közötti példa nélküli együttműködés eredményeképp létrejött, Európát összekötő expresszvonat (Connecting Europe Express – CEE) idén ősszel keresztülrobog a kontinensen, 26 országot jár be 36 nap alatt – közölte a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület hétfőn az MTI-vel.

Az EU jóváhagyta az 1,8 milliárd adag Pfizer/BioNTech-vakcina beszerzéséről szóló szerződést

Az Európai Bizottság jóváhagyta 1,8 milliárd adag, a Pfizer/BioNTech vállalatok által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag beszerzését 2023-ig biztosító szerződést – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében szombaton.

Skót miniszterelnök: többségben a függetlenségpárti erők a skót parlamentben

A skót választók a függetlenségpárti erőket juttatták többséghez a skóciai parlamentben – mondta szombat este, a csütörtöki skóciai parlamenti választások egyelőre nem hivatalos eredményét összegezve Nicola Sturgeon skót miniszterelnök. Hangsúlyozta: a demokrácia alapelvei diktálják ezek után, hogy a skót nép maga dönthessen saját jövőjéről a koronavírus-válság múltával.

Tizenkét országból lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni, Magyarországról még nem

Május második felétől tizenkét országból és térségből lehet karanténkötelezettség nélkül Angliába utazni – jelentette be pénteken Grant Shapps brit közlekedési miniszter. A zöld kategóriás országok listájára egyelőre nem került fel Magyarország, amely a sárga kategóriás, továbbra is karanténkötelezett országok között van.

Az Európai Számvevőszék 2020. évi tevékenységei: változások az ellenőrzési munka és a küldetés terén

2020 egy különös, igen nehéz és néha destabilizáló időszakokkal teli év volt. Ezek az időszakok azonban soha nem bizonyultak teljesen kezelhetetlennek. Amint azt a ma közzétett tevékenységi jelentéséből megtudjuk, az Európai Számvevőszék minden nehézséget nagyon jól kezelt.

Koronavírus: a Bizottság uniós stratégiát terjeszt elő a terápiás készítményekre vonatkozóan

Az Európai Bizottság közzétette a Covid19 elleni terápiás készítményekre vonatkozó stratégiát, mely kiegészíti az uniós oltóanyag-stratégiát. Tekintettel arra, hogy a védőoltások még nem tudják teljesen megállítani a koronavírus-járványt, az új stratégia arra irányul, hogy uniós támogatással hatékony terápiás készítmények kifejlesztésére és alkalmazására kerüljön sor. Erre az „elhúzódó Covid” kezeléséhez is égető szükség van. A ma […]

Békésen ért véget Jersey partjainál a francia halászok tiltakozása

Incidens nélkül ért véget csütörtök délután a francia halászok tiltakozó akciója Jersey szigetének partjainál. Az Egyesült Királyság és Franciaország egyaránt két haditengerészeti járőrhajót küldött a helyszínre a “helyzet megfigyelésére”, de a hadihajók nem léptek közbe, és a sziget kikötőjéhez reggel felvonult többtucatnyi francia halászhajó délután távozott.